Ζαρούχας Θωμάς

Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών
Ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων

E-mail: zarouchas ΑΤ cti.gr

Ο Ζαρούχας Θωμάς γεννήθηκε στη Δράμα το 1977. Αποφοίτησε το 2002 ως Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και το 2010 ως Διδάκτωρ από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την ψηφιακή επεξεργασία σήματος, την κωδικοποίηση ηχητικών σημάτων, τη μελέτη και υλοποίηση ψυχοακουστικών μοντέλων καθώς και τη μελέτη και προσομοίωση της ακουστικής χώρων.

Έχει συγγράψει 9 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και 4 ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή περιοδικά. Επίσης, έχει εργαστεί ως ερευνητής σε έργα της Ομάδας Τεχνολογίας Ήχου και Ακουστικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2010 συνεργάζεται με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Πάτρας ως έκτακτος καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α) καθώς και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε).